Így élte napjait az idősotthonban: magányosan érte a halál a legendás magyar tévést

Spread the love

Budapest — Nyugodt Élet Élete Végén: Baleczky Annamária Búcsúja

A 70 éves korában elhunyt Baleczky Annamária élete utolsó évében megtalálta a biztonságot és nyugalmat egy budai idősotthonban, ahol szerették és tisztelték őt.

Pályafutása és Mellőzöttsége

A tévés legenda, aki kerülte a rivaldafényt, 70 évesen halt meg. Húsz évvel ezelőtt a Magyar Televízió bemondóit, köztük Baleczkyt is, egy tollvonással elküldték. Nem vágyott a képernyőre, karrierjét rádiósként kezdte, de egy barátja ajánlására került a televízióhoz, ahol 26 éven át konferálta az Esti mesét, filmeket és szilveszteri műsorokat vezetett.

„Szerettek a nézők, de nem az ismertséget kedveltem, mert zárkózott, háttérbe húzódó alkat vagyok, még a tévében sem néztem vissza magam” – emlékezett vissza Baleczky. Kollégái közül csak Takács Marikával és Tamási Eszterrel ápolt igazán közeli kapcsolatot.

 

Élete az Idősotthonban

Annamáriát felismerték az idősotthon lakói, ahová férje halála után költözött. Újlipótvárosi lakását eladta, és egy kis apartmant vásárolt az intézményben, ahol gondoskodik róla. Bár szerette volna a rendezvényeket és a filmvetítéseket, gyakran a szobájában étkezett, tévét nézett és olvasott. Rokonai nem látogatták, de két civil barátnője rendszeresen kedveskedett neki csokoládéval és édességekkel.

Emlékezet és Tisztelet

Baleczky Annamária emléke és pályafutása büszkeséggel töltötte el a nézőket, akik imádták őt. Az idősotthon lakói és dolgozói is tisztelettel és szeretettel emlékeznek rá, ahogy végső nyughelyre kísérték.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …