Wed. Mar 22nd, 2023
Spread the love

Az ukrán elnök szombaton éjszaka közzétett videójában arról beszélt, nem csak országának, de az egész világnak készülnie kell arra, hogy Putyin atomfegyvert fog bevetni a háborúban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök bármeddig hajlandó elmenni, hogy véget vessen az orosz szempontból is katasztrofálisra sikerült háborúnk, és ehhez atomfegyvert is képes bevetni – közölte az államfő.

Zelenszkij az ukrán állami médiának adott interjúban a nyugatot ismét figyelmeztette, jóval konkrétabban: azt mondta, itt az ideje annak, hogy készleteket halmozzon fel a világ a sugárzás elleni tablettákból, és tömegesen nekilásson az óvóhelyépítésnek, a legrosszabb forgatókönyvre készülve.

Az interjút az elnök Telegram-csatornáján tette közzé.

Zelenszkij pénteken már beszélt arról, hogy Putyin az ukrán harctéren taktikai nukleáris fegyvert vethet be. Akkor a CNN-nek nyilatkozva azt mondta:

Nemcsak nekem, az egész világnak, az összes országnak aggódnia kellene, mert lehet, hogy ez nem valós információ, de az is lehetséges, hogy igaz.

By admin