Kedves Mindenki ! Szomorú hírt kaptunk! Sajnos ő már nincs közöttünk. Gyászol Soma Mamagésa nagyon megviselte az újabb szörnyű tragédia!

Spread the love

Itt a recept Itt van a recept !

Ebből közel 2 kg os kenyér lesz . 510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!) 7 kávéskanál só (csapósan) 1 evőkanál porcukor 1000 gr BL55 liszt 2 evőkanál olaj, vagy: ( olvasztott vaj, vagy margarin) + a kovász Kovász készítése, sütés előtti napon.

A kovászhoz valókat bele tenni egy tálba és fakanállal mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverni. Beborítani, letakarni. Kovász: 250 ml víz 250 gr BL 55 liszt 40 g élesztő 1 evőkanál olaj Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, átgyúrom és leborítom hagyom kelni majd újra átgyúrom hagyom duplájára kelni. Kiborítom a deszkára és megkerekítem cipónak vagy vekninek és teszem az edénybe.

Az edénybe alól sütőpapír van. A sütőpapír alá és a tésztára is vizet spriccelek és duplájára kelesztem beborítom. mikor megkelt pengével bevágom és újra lespriccelem. Beborítom és 250 fokos forró sütőbe mehet .Sütöm 15 percig, majd mérséklem a hőt 200 fokra 40 percig utána tető nélkül a szép piros szín eléréséig tovább sütöm ha kell. Erős arany barnára kell sütni, mert különben nem fog cserepesedni!!!!A sütőből mikor kiveszem lespriccelem vízzel. Nagyon finom ropogós, cserepes de lágy belsejű kenyerünk lesz.

Jó sütögetést mindenkinek aki kiszeretné próbálni !

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …