Kiderült! Ennyi pénze van Puttyinnak! Így néz ki Putyin 1,4 milliárd dolláros fekete-tengeri kastélya!! Atyaég, mi van ott!

Spread the love

Vlagyimir Putyin orosz elnök papíron csekély vagyonnal rendelkezik, szerény jövedelmű államférfinak tűnik. A Kreml azt állítja, hogy Putyin évi 140 000 dolláros fizetést ( kb 50 millió forintot ) keres. Nyilvános vagyontárgyai közé tartozik egy 800 négyzetméteres lakás, egy pótkocsi és három autó, csakhogy egyes szakértők szerint akár 200 milliárd dolláros vagyona is lehet a valóságban, ezzel pedig a világ leggazdagabb embere címet is kivívhatná magának.- írja a Blikk

Putyint gyakran látják csúcskategóriás luxusórákat viselni, amelyek állítólagos éves fizetésénél jóval többe kerülnek.

Viselte már Patek Philippe 60 000 dollár értékű Perpetual Calendar karóráját, és állítólag egy 500 000 dollár értékű A. Lange & Sohne Toubographot, valamint egyéb díszes órákat is.

1,4 milliárd dolláros fekete-tengeri kastély

Az Navalnijhoz köthető Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány szerint Putyin egy gyönyörű, 190 000 négyzetméteres kastély tulajdonosa, amelyet egy Fekete-tengerre néző szikla tetejére építettek. Ezt a tengerparti ingatlant az a környék legnagyobb magántulajdonaként tartják számon, amit kis túlzással „Putyin vidéki kunyhójának” neveznek.

 

 

 

A hatalmas birtok főépületének építését és rekonstrukcióját 100 milliárd rubelre becsülik. A róla szóló film elkészítéséhez a belső tereket 3D-s vizualizáció formájában mutatták be, ami mind a közönségben, mind Putyin propagandistáiban kétségeket ébresztett.

Most valódi fényképeket tettek közzé, hogy mindenki meggyőződhessen az “orosz cár királysága” létezéséről.

A legtöbb belső fotó hasonló a korábban publikált renderelésekhez. A különbség csak a részletekben van.

Például az aranyozásról és egyéb díszítésekről készült “élő” fényképeken sokkal több van, sőt ugyanaz a fotó egy oszlopos szobáról, amelyet a nyomozók “privát sztriptízklubnak” tartanak.

Állítólag az építkezésről küldték a fotót a nyomozóknak. Nyilvánvalóan Navalnij filmjének tavaly januári bemutatója előtt készült fényképekről van szó.

Maga Kiszelev a Russia 1-ben hangosan érvelt amellett, hogy “Putyinnak nincs szüksége luxusra, mint olyanra, ez nem menő neki”. És a fényképet nézve – az Orosz Föderáció elnöke láthatóan mindenben az egyszerűséget képviseli.

A birtokon Putyin freskókkal díszített mennyezet, görög istenek szobraival szegélyezett márványmedence, 27 ezer négyzetméteres vendégház, gyógyfürdők és zenés szalonnal is helyet kapott. Még öltözők is vannak benne minden alkalmazottja számára, de modern jégkorongpálya, Vegas-i stílusú kaszinó, sztriptízbotokkal felszerelt éjszakai klub és ez még csak a jéghely csúcsa.

A kúria nagy részét a hírek szerint a Citterio Atena exkluzív olasz luxusmárka díszíti, beleértve XIV. Lajos stílusú kanapékat, 500 ezer dolláros étkezőt és egy 54 ezer dolláros bárasztalt. Még a fürdőszobák is mesés díszben vannak, 850 dolláros olasz WC-kefékkel és 1250 dolláros WC-papír tartóval.

Az extravagáns berendezésen felül évi 2 millió dollárt költenek csak az ingatlan tereprendezésének karbantartására, amit egy 40 fős személyzetre bíznak.

 

 

 

 

 

A Fekete-tengeri kastélyt Lanfranco Cirillo olasz építész tervezte, és 1,4 milliárd dollárba került az építkezés. A Reuters szerint ezt az extravagáns projektet Putyin úgy valósította meg, hogy az ország „Egészségügy” elnevezésű, 1,3 billió rubel értékű nemzeti projektjét mosták tisztára. Az állam a drága orvosi berendezéseket Putyin barátai, Shamalov és Gorelov tulajdonában lévő cégtől vásárolta, magasabban mint az eredeti piaci ár. A feljegyzések szerint a két férfi körülbelül 56 millió dollárt küldött egy belize-i cég svájci bankszámláira. Ezután a belize-i számla körülbelül 48 millió dollárt utalt át a Medea Investment által ellenőrzött számlára – egy cég, amelyet maga Cirillo (Putyin villájának építésze) irányít. A Moscow Times jelentése szerint Shamalov, Gorelov és Cirillo minden vádat tagadtak.

A Kreml szintén tagadja, hogy Putyiné lenne a palota, mondván, hogy az egy gazdag üzletemberé. Orosz elemzők azonban ezt nyilvánvaló hazugságnak nevezik, mondván, hogy egyetlen üzletembernek sem lehet olyan ingatlanja, amelyet az FSZB (Oroszország Szövetségi Biztonsági Szolgálata) őriz, és repüléstilalmi zónával rendelkezik.

A 200 milliárd dolláros zsarolás

A 200 milliárd dolláros összeget Bill Browder pénzember becsülte meg, aki 2017-ben az Egyesült Államok Szenátusának Igazságügyi Bizottságának tett tanúvallomásában azt mondta, hogy Putyin vagyona nagy részét azután halmozta fel, hogy egy moszkvai bíróság 2003-ban csalás és adócsalás miatt börtönbe zárta Mihail Hodorkovszkij oligarchát:

– Hodorkovszkij elítélése után a többi oligarcha odament Putyinhoz, és megkérdezték tőle, mit kell tenniük, hogy ne üljenek egy cellában Hodorkovszkijjal. Később kiderült, hogy Putyin válasza “50%” volt. Nem azt mondta, hogy 50 % az orosz kormánynak vagy Oroszország elnöki adminisztrációjának, hanem 50% Vlagyimir Putyinnak.

Ezen felül a híres Panama Papers is tárt fel érdekességeket: 2016-ban Putyinra utaló titkos offshore ügyletek és kölcsönök hálózatra bukkant 2 milliárd dollár értékben.

De természetesen Vlagyimir tagadja ezeket az állításokat, csak a gazdagság más formáját ismeri el :

Én vagyok a leggazdagabb ember, nemcsak Európában, hanem az egész világon: érzelmeket gyűjtök. Gazdag vagyok, mert Oroszország népe kétszer is rám bízott egy olyan nagy nemzet vezetését, mint Oroszország. Azt hiszem, ez az én legnagyobb gazdagságom.

Forrás

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …