MOST ÉRKEZETT! Ettől tartott a világ.. ITT a vége: Putyin hivatalosan is aláírta!! (VIDEÓ!)

Spread the love

Itt a vége: Putyin hivatalosan is aláírta Vlagyimir Putyin aláírta a rendeletet. Vlagyimir Putyin aláírta a rendeletet, amelyben rögzítik, hogy ezentúl csakis rubelben fizethet az orosz kőolajért és gázért minden olyan ország, amelyik rajta van Oroszország “fekete listáján” – írta meg a The Guardian.

Az oroszok még korábban jelentették be, hogy a “barátságtalan” országoknak ezentúl orosz valutában kell fizetniük az energiahordozókért. Ez a rendelet a világ számos országát sújtja, köztük az Egyesült Államokat, Kanadát, az Egyesült Királyságot, valamint az Európai Unió valamennyi tagországát – így Magyarországot is. „Az ilyen országokból való partnereinknek világos és átlátható rendszert kínálunk: az orosz földgáz megvásárlásához rubelszámlát kell nyitniuk orosz bankokban, és holnaptól, folyó év április 1-jétől kezdve ezekről a számlákról kell majd fizetni a gázszállításokért.

Nekünk senki nem ad el semmit ingyen, és mi sem fogunk jótékonykodni. Vagyis a hatályos szerződések le lesznek állítva. (…) Mi is történik és történt voltaképpen? Az európai fogyasztókat elláttuk erőforrásainkkal, a jelen esetben a gázzal. Megkapták, fizettek nekünk euróban, amelyet aztán ők maguk befagyasztottak. Ezzel kapcsolatban minden okunk megvan azt hinni, hogy a gáz egy részét gyakorlatilag ingyen szállítottuk Európába. Természetesen ez így nem mehet tovább”– nyilatkozta Vlagyimir Putyin, miután aláírta a rendeletet.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …