Sun. Sep 24th, 2023
Spread the love

Veszélyes anyag van az Aldi gyorsfagyasztott termékében, ezt ne fogyassza el! A Gartengold vágott sárga hüvelyű zöldbab 1000 grammos kiszerelésű, gyorsfagyasztott termékben nem zárható ki egy veszélyes, súlyosan mérgező gyomnövény, a csattanó maszlag jelenléte.

Ezért a forgalmazó, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. termékvisszahívást jelentett be. Az üzletlánc tájékoztatása szerint a Hungarofreeze s.r.o. által beszállított termék minden üzletükben elérhető volt, értékesítését azonnal felfüggesztették. A csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (például atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény – írta a Nébih.

A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak. A visszahívással érintett termék adatai: Termék neve: Gartengold vágott, sárgahüvelyű zöldbab (gyorsfagyasztott) Probléma jellege: Csattanó maszlag lehetséges jelenléte. Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Beszállító: Hungarofreeze s.r.o. Kép a termékről:

By admin