Most már biztosan elbontják a Nyugati téri felüljárót: ez lesz a helyén

Spread the love

Kiírták a pályázatot a pesti fonódó villamoshálózat második ütemének tervezésére. Az új villamosvonal mellett a kerékpáros-forgalomra, valamint a zöldfelületekre helyeződik a hangsúly. Az átépítés keretében elindulhat a Nyugati téri felüljáró elbontása, valamint a pályaudvarnál lévő aluljáró felújítása is.

Jelenleg még kezdő fázisban van a projekt, ugyanis még csak keresik a jelentkezőket a villamoshálózat második ütemének megtervezésére, építési engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésére, valamint az engedélyezési eljárások lefolytatására és a szükséges engedélyek megszerzésére. A BKK pályázatából kiderül, hogy a nyertesnek egy részletes megvalósíthatósági tanulmány, költség-haszon elemzést, környezetvédelmi hatástanulmányt és kivitelezési tenderdokumentációt is készítenie kell.

Az aluljáró és a biciklis infrastruktúra is jobb lesz a felújítás után /Fotó: Knap ZoltánA tervek szerint az aluljáró és a biciklis infrastruktúra is jobb lesz a felújítás után / Fotó: Knap Zoltán

Javul a villamos- és a kerékpáros-közlekedés

A tervek szerint a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között épül majd egy 2,2 kilométernyi villamospálya, ez fogja össze a pesti hálózatot. A villamosvonal megépítése mellett eltűnik majd a Nyugatinál lévő felüljáró, megújulnak az érintett közterek és az aluljáró, illetve javul a kerékpáros-közlekedés.

A kiírás szerinti a fizikai befejezési határidő 2027. december 31. Ez akkor sem tarthat tovább, ha a Nyugati aluljáró teljes körű felújítására és a Szabadság-híd megerősítésének tervezésére, valamint a szükséges engedélyek megszerzésére is sor kerül – írja a Magyar Építők.

About admin

Check Also

Sokkoló felvételek: Az A4-es autópályát elöntötte az áradás – Nézd meg a drámai pillanatokat!

Spread the love Súlyos áradások az A4-es autópályán Ausztriában: forgalom megbénulva Az ausztriai A4-es autópályát …