Nem semmi ami kiderült: ezért hagyta el Vajna Timi Andy Vajna nevét és lett újra Palácsik Tímea

Spread the love

Több mint négy és fél éve hunyt el Andy Vajna. A tragikus veszteséget az özvegye, Tímea igencsak nehezen tudta feldolgozni, sőt, máig elérzékenyül, ha egykori férje szóba kerül. Még annak nevét is megtartotta, hogy ilyen formában is őrizze az emlékét. Nemrégiben azonban úgy döntött, visszatér a lánykori nevéhez.

A Blikk is beszámolt róla, hogy Vajna Tímea megváltoztatta a nevét, s ismét a lánykori nevét, a Palácsik Tímeát használja, legalábbis Instagram-oldalán.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a lánykori névhez való visszatérés egy fontos mérföldkövét jelentheti a gyász feldolgozásának.

„Nagyon jó úton haladhat Tímea azzal, hogy megtette ezt a lépést. Feltételezhetően nem szeretne már a múltban élni, és nem szeretné azonosítani magát az elhunyt férjével, Andy Vajnával. Ugyanis amíg a férfi neve jelen van, addig ő nehezebben tud továbblépni, és a környezete számára is özvegy feleség marad. Az újrakezdés szimbóluma az, hogy nevet változtatott; ezzel azt üzeni saját magának és a világnak is, hogy ő Palácsik Tímea, nem pedig Vajnáné. Egy ilyen veszteség okozhat identitászavart is, tehát újra meg kell fogalmaznia, kicsoda ő, miért van értelme minden egyes nap felkelnie, s mi a szerepe most a világban. Ebbe rengeteg pszichés energiát kell fektetnie” – fejtette ki a szakember, hozzátéve: az, hogy Tímea rendszeresen látogatja a filmmogul sírját, sokat segít a túllépésen.

„A sírlátogatás egy nagyon jó terápiás módszer az elengedésre, sokan ugyanis annyira tagadásban élnek, hogy nem akarnak tudomást venni a valóságról, miszerint ott nyugszik a szerettük. A temető légkörét átjárja az elmúlás érzése, ezáltal segíti a gyász feldolgozását. Tímeának még van lehetősége arra, hogy megtalálja az új párját, akivel családot is alapíthat. Fontos, hogy erre ne görcsöljön rá, de az is, hogy ne legyen se lelkiismeret-furdalása, se szégyenérzete amiatt, ha újra boldogan éli meg a mindennapjait egy új társ mellett” – mondta a Hot! Magazinnak.

<!-- Composite Start -->
<div id="M898468ScriptRootC1560166"></div>
<script src="https://jsc.adskeeper.com/b/u/budapest-news.com.1560166.js" async></script>
<!-- Composite End -->