Râzi Cu Lacrimi! Ce Mesaj Absurd A Scris Un Șofer Din Cluj Pe Un Carton Atașat Pe Roata Mașinii Lui: „Ateție…”

Spread the love

Râzi cu lacrimi! Iată ce mesaj absurd a scris un șofer din Cluj pe un carton atașat pe roata mașinii lui!

Ce mesaj absurd a scris un șofer din Cluj pe un carton atașat pe roata mașinii lui
Clujenii care își plimbă de zi cu zi câinii prin oraș au fost surprinși, zilele acestea, de un mesaj neașteptat atașat pe roata unei mașini. Un șofer ingenios a pus un carton pe roțile autovehiculului, care a devenit rapid viral pe rețelele sociale.

Mesajul bărbatului a surprins pe toată lumea, mai ales pe proprietarii de animale de companie, îndemnându-i să nu le mai permită patrupezilor lor să urineze pe roțile mașinilor pentru că acestea sunt considerate proprietate privată. În plus, șoferul a povestit cum în alte țări oamenii duc cu ei bidoane de cinci litri de apă pentru a elimina urina câinilor de pe stradă.

Imaginea postată pe pagina din Turda de Facebook a stârnit multe controverse, cu mulți considerându-l absurd pe acest șofer.

„Atenție. Cu urinatul de câini pe mașini. Proprietate privată – personală”,a scris șoferul pe cartonul atașat de roata mașinii, relatează alienforum.org.

Ce obligații au stăpânii animalelor de companie
Pentru toți cei care nu știu există o lege care interzice animalele de companie pe spațiile verzi din parcuri și zonele de joacă pentru copii, cu excepția zonelor special desemnate pentru ele. Animalele trebuie să fie plimbate în lesă și, în cazul raselor periculoase sau agresive, trebuie să poarte botniță. De asemenea, stăpânii sunt obligați să curățe urmele lăsate de animalele lor în domeniul public. Aceste reguli sunt stipulate în Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din 30.06.2010:

Art.34
(l) Posesorii de animale de companie au următoarele obligații în timpul plimbării
animalelor pe domeniul public:
a) să dețină asupra sa materialele necesare (faraș, matura, punga, etc) pentru curătțarea
locului și evacuarea dejectiilor fiziologice;
b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spațiile verzi din parcuri, gradini
publice și cele aferente ansamblurilor de locuințe, în spațiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine și piete de desfacere a produselor agroalimantare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai in spatiile special amenajate. Nu vor fi supusi acestui regim, cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei și Internelor;
c) mentinerea cainilor in lesa iar cei din categoria cainilor agresivi vor purta obligatoriu și botniță;

(2) Posesorii de animale de companie vor deține carnete de sănătate pentru acestea și vor
asigura vaccinarea lor in conformitate cu normele sanitar-veterinare in vigoare;

(3) Posesorii de animale de companie vor asigura o permanenta stare de curatenie și
igienizare a spatiilor destinate creșterii acestora, luând masurile necesare in vederea evitarii poluarii olfactive a celorlalte persoane;

(4) Persoanele care dețin animale de companie in imobile cu spatii comune, vor asigura
protectia și siguranta celorlalti locatari in raport cu aceștia. Aceasta obligatie le revine de asemenea și in timpul plimbarii acestora pe domeniul public.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …