Wed. Nov 29th, 2023
Spread the love

Kiadták a riasztást: durva vihar csap le az országra, havazás is várható! A következő napokban egy ciklon bolondítja meg a tavaszi időjárást. Szerdán erősen felhős, borult időre készülhetünk. Délután több helyen kialakulhat kisebb eső, zápor, de nagy mennyiségű csapadék nem várható.

Többfelé élénk, erős lesz a délnyugati szél. Reggel 4 és 11, délután 16 és 22 fok között alakul hőmérséklet. Csütörtökön egy mediterrán ciklon hatására kiadósabb eső érkezik. Délután a déli, délnyugati tájakon záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat. Borult, az előző napokhoz képest több fokkal hűvösebb idő lesz, 12-18 fok valószínű. A szél csak helyenként támadhat fel.
Pénteken is borult idő vár ránk. Elsősorban a Dunától keletre várható csapadék, de este a Dunántúlra újabb adag eső érkezhet. Többfelé élénk, helyenként erős, viharos északi-északnyugati szél fújhat. A maximum-hőmérséklet 7-16 fok között alakulhat. Szombatra is erősen felhős, bordult idő körvonalazódik.

Többfelé számíthatunk esőre, de napközben a hegyekben, estétől pedig helyenként síkvidéken is átmenetileg havas eső, havazás is kialakulhat. Többfelé élénk, erős, nyugaton és északkeleten néhol viharos lehet az északias szél. Délután 4-10 fokra van kilátás.

By admin