S.O.S – erről tudjatok! HIBÁS 2 ezresek kerültek forgalomba! EZ A HIBÁS KÉTEZRES, 500 EZRET ÉR. NÉZD MEG A PÉNZTÁRCÁD !

Spread the love

Ha ilyen pénz lapul a pénztárcájában, akkor óriási szerencséje van, mert 28 ezer forintot ér! A sorszámot nézze! Bármelyek pénztárnál, bármelyik automatánál megkaphatja! Százezreket érő kétezres: a te pénztárcádban is ott lapulhat egy!Sorra árverezik el a különleges forint bankjegyeket.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy különleges bankjegy milyen nagy érték lehet a gyűjtők számára. Egy aukciós ház például közelgő árverésén 500 ezer forintért hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.A ritkább, hibás darabok pedig különösen értékesek lehetnek.-írja penzcentrum.hu Ez azonban nálunk sincsen másképpen. A Darabanth Aukciósház november második felében tartandó árverésén 500 ezer forintos kiindulási áron hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.

A bankjegynek a különlegessége abban rejlik, hogy hiányzik a hátoldaláról a teljes lenyomat, vagyis nincsenek rajta betűk, számok és Madarász Viktor: Bethlen Gábor tudósai című képe is hiányzik róla.Feltételezésünk szerint egyedi darabról lehet szó, mivel ha a nyomdában egy teljes ív hibásan jött volna ki a gépekből, azt biztosan megsemmisítik. – Valószínűnek tűnik, hogy ennél a darabnál a gépen egy alkatrész kihagyott egy ütemet, és az íven belül megbújva átcsúszott az ellenőrzésen.– tudta meg a Bors, Török Imrétől az aukcióshoz munkatársától.

A bankjegyen egyébként 1998-as dátum szerepel, vagyis az új forint első évben készült, és hibátlan állapota pedig arról árulkodik, hogy eddig nem vett részt a készpénzforgalomban.

Volt pl. hogy a 200 forintos bankjegy került 160.000 ft -ért eladásra !

Nem csak a hibás bankjegyek érhetnek sokat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden évben hazánk életében jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális-, tudományos-, sportesemény alkalmából rendszeresen bocsát ki emlékérméket, vagy esetleg valamelyik forgalomba lévő érme emlékváltozatát, ritkábban forgalmi célú emlékbankjegyeket.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …