S.O.S – erről tudjatok! HIBÁS 2 ezresek kerültek forgalomba! EZ A HIBÁS KÉTEZRES, 500 EZRET ÉR. NÉZD MEG A PÉNZTÁRCÁD !

Spread the love

Ha ilyen pénz lapul a pénztárcájában, akkor óriási szerencséje van, mert 28 ezer forintot ér! A sorszámot nézze! Bármelyek pénztárnál, bármelyik automatánál megkaphatja! Százezreket érő kétezres: a te pénztárcádban is ott lapulhat egy!Sorra árverezik el a különleges forint bankjegyeket.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy különleges bankjegy milyen nagy érték lehet a gyűjtők számára. Egy aukciós ház például közelgő árverésén 500 ezer forintért hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.A ritkább, hibás darabok pedig különösen értékesek lehetnek.-írja penzcentrum.hu Ez azonban nálunk sincsen másképpen. A Darabanth Aukciósház november második felében tartandó árverésén 500 ezer forintos kiindulási áron hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.

A bankjegynek a különlegessége abban rejlik, hogy hiányzik a hátoldaláról a teljes lenyomat, vagyis nincsenek rajta betűk, számok és Madarász Viktor: Bethlen Gábor tudósai című képe is hiányzik róla.Feltételezésünk szerint egyedi darabról lehet szó, mivel ha a nyomdában egy teljes ív hibásan jött volna ki a gépekből, azt biztosan megsemmisítik. – Valószínűnek tűnik, hogy ennél a darabnál a gépen egy alkatrész kihagyott egy ütemet, és az íven belül megbújva átcsúszott az ellenőrzésen.– tudta meg a Bors, Török Imrétől az aukcióshoz munkatársától.

A bankjegyen egyébként 1998-as dátum szerepel, vagyis az új forint első évben készült, és hibátlan állapota pedig arról árulkodik, hogy eddig nem vett részt a készpénzforgalomban.

Volt pl. hogy a 200 forintos bankjegy került 160.000 ft -ért eladásra !

Nem csak a hibás bankjegyek érhetnek sokat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden évben hazánk életében jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális-, tudományos-, sportesemény alkalmából rendszeresen bocsát ki emlékérméket, vagy esetleg valamelyik forgalomba lévő érme emlékváltozatát, ritkábban forgalmi célú emlékbankjegyeket.

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …