Sokkoló: Ennyibe kerül egy hét Balatoni nyaralás egy négy tagú családnak

Spread the love

DK: egy hét Balaton elérhetetlen luxus a magyar családok százezreinek

A DK szerint megdöbbentő, hogy “a brutális infláció és az orbáni megszorítások miatt” mára egy hét balatoni nyaralás az elérhetetlen luxus kategóriájába került a magyar családok százezrei számára – jelentette ki a az ellenzéki párt parlamenti frakciójának vezetője vasárnap, online sajtótájékoztatóján.

A DK számításai szerint, csak a szállás és strandétkezés költségeivel számolva, egy négytagú család számára legkevesebb félmillió forintba kerül az egyhetes balatoni vakáció

Ez megegyezik egy horvátországi vagy görögországi nyaralás költségével, ahol viszont azzal szembesülhetnek a magyarok, hogy a rekord gyenge forint miatt a pénzük sokkal kevesebbet ér, mint más európai családok pénze – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint egyheti szállás egy háromcsillagos partközeli panzióban egy négytagú család számára minimum 300 ezer forint, az étkezés pedig csak strandételekkel számolva, fejenként napi 4000-5000 forint.

Egy vacsora négy ember számára 20-25 ezer forint, ha pedig egyéb programot is beiktat a család a nyaralásba, akkor az újra fejenként több ezer forinttal növeli a költségeket – sorolta a frakcióvezető. Eközben azt láthatják, hogy “Orbánék ellopták, a saját oligarcháik játszóterévé tették a Balatont” – fogalmazott Kálmán Olga.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Gyógyíthatatlan beteg Hernádi Judit.. ” semminek semmi értelme már…”

Spread the love A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit évről évre egy megpróbáltatással teli hónap …