Ukrajna: ismét egy kórházba csapódott bomba, az esetről videó is készült (Megrázó felvételek!)

Spread the love

Ukrajnában lövedék csapódott a melitopoli kórház onkológiai tömbjébe, amelyről videó is készült.

A felvételt megosztó Twitter-bejegyzés „a megszállókat” hibáztatja, de egyelőre nem erősítették meg, hogy ki nyitott tüzet- írja a BBC-ra hivatkozva a Telex.

Nem a mostani volt az első eset, amikor bombatámadás ért kórházat Ukrajnában. Az ukrajnai donyecki területen lévő Vuhledarban még csütörtökön orosz katonai lövedékek csapódtak be egy kórházba, amelynek következtében 4 ember meghalt, 10 civil megsebesült.

Vlagyimir Putyin február 24-én bejelentette, hogy különleges műveletet indít Ukrajnában és orosz csapatokat vezényel be. Ezt követően rakétatámadásokat hajtottak végre több ukrán város ellen, és megtámadták az ukrán fegyveres erők katonai létesítményeit. Február 24-én reggel a Verhovna Rada elfogadta Volodimir Zelenszkij elnök rendeletét a hadiállapot bevezetéséről Ukrajna egész területén.

Így működnek most az ukrán kórházak

A hadiállapot értelmében az ukrajnai egészségügyi intézmények segítséget nyújtanak mindenkinek, aki erre rászorul, de a kórházakban a tervezett műtéteket felfüggesztik. “Minden egészségügyi intézmény segítséget nyújt mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az egészségügyi intézmények jelenleg további értesítésig felfüggesztik a tervezett felvételeket és műtéteket.

Átmeneti szállás, tartós élelmiszer, adomány: így segíthet civilként Ukrajnának – olvasson tovább!

Az egészségügyi intézményekben gyógyszerekből, gyógyászati termékekből, infúziós oldatokból raktárkészleteket hoztak létre. Minden kórház független áramforrásokkal van felszerelve.

❗️ In #Melitopol, the occupiers shot at the hospital
In the video, a shell hit the oncology department. pic.twitter.com/aSAVZWe2E3

— NEXTA (@nexta_tv) February 25, 2022

Share:

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …