Zelenszkij megint a MAGYARORSZÁGOT a magyar kormányt bírálta: „Európa nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait”

Spread the love

Zelenszkij megint a magyar kormányt bírálta: „Európa nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait”

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért.”

Volodimir Zelenszkij kedden a dán parlamentben szólalt fel videókapcsolaton keresztül és felszólalásában ismét szóba került Magyarország, mi több, az ukrán elnök igen keményen bírálta hazánk kormányát.

„Az átlagember számára elképzelhetetlen a gonoszságnak az a foka, amit országunk fejére hoztak. Ezért kérem, hogy képviseljék a szolidaritás ügyét az Európai Unióban a szabadság és az emberiesség védelme érdekében” – kezdte beszédét Zelenszkij a 444 szerint. Az ukrán elnök ezután erőteljesebb hangnemre váltott.

Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.

Zelenszkij Telegram-csatornáján azt írta: ki kell terjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, illetve el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől.

Az ukrán elnök már nem először emeli fel a hangját Magyarország ellen. A napokban egy videóüzenetben bírálta nyilvánosan Orbán Viktor orosz–ukrán háborúval kapcsolatos politikáját, amiért a magyar miniszterelnök nem hajlandó beavatkozni a harcokba. A magyar kormányfő reagált is az ukrán elnök kijelentésére: azt mondta, Zelenszkij beszéde azért lehetett ilyen hatásos, mert egy hivatásos színészről beszélünk, aki pontosan tudja, hogyan kell bánni a kamerával.

Szijjártó Péter kedden délelőtt a Facebook-oldalán egy videós bejelentkezésében pedig azt állította, Márki-Zay Péter már meg is állapodott az ukránokkal, és az ellenzék választási győzelme esetén azonnal elzárják az orosz gázt, Magyarország pedig belép a háborúba. Márki-Zay azonban valójában nem üzent ilyesmit senkinek, és március 28-án a Twitter-oldalán mindössze abbéli reményét fejezte ki, hogy hamarosan Budapesten is találkozhat Zelenszkijjel, illetve, hogy a két ország a jövőben békésen együtt tud majd létezni. Szijjártó Péternek a kirohanása után az ukrán külügy is nagyon keményen beszólt: azt mondták „erkölcstelen az ukránok megpróbáltatásain spekulálni”.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …