Zelenszkij szerint Magyarország következik, ha Ukrajna elbukik, ezzel indokolta a kijelentését:

Spread the love

Zelenszkij szerint Magyarország következik, , ha Ukrajna elbukik, ők a védvonal a civilizáció és Oroszország között

„ha Ukrajna elbukik, akkor Lettország, Litvánia, Észtország, Moldova, Grúzia, Lengyelország lesz a következő, egészen a berlini falig”.

Személyesen szeretne tárgyalni Vlagyimi Putyinnal Zelenszkij, mert „ez az egyetlen útja, hogy megállítsuk ezt a háborút”– fogalmazott csütörtöki, nemzetközi sajtótájékoztatóján Ukrajna elnöke.

Hozzátette: „Csak ne harminc méterre, mint ahogy Emmanuel Macron francia elnökkel”, utalva ezzel Putyin szokatlanul hosszú tárgyalóasztalára, amelynél korábban Orbánnal és a francia elnökkel is tárgyalt.

Putyinnak emellett azt üzente: „mi nem támadjuk Oroszországot, és nem is tervezzük ezt.

Mit akartok tőlünk? Hagyjátok el az országunkat!”

Zelenszkij szerint, „ha Ukrajna elbukik, akkor Lettország, Litvánia, Észtország, Moldova, Grúzia, Lengyelország lesz a következő, egészen a berlini falig”.

Úgy fogalmazott, ők a védelmi vonal Oroszország és a civilizáció között.

Ismét kérte a nyugatot, hogy repüléstilalmi zónát hozzanak létre Ukrajna felett. Szerinte, ha erre most nem képesek, „mondják meg, hogy mikor tudnak, hány ember robbanjon fel, hány végtag szakadjon le, hogy megértsék”.

Hozzátette, ha ez mégsem lehetséges, legalább további vadászrepülőgépeket biztosítsanak a katonaságnak.

Arról is beszélt, szerinte az orosz csapatoknál hamvasztó berendezések is vannak, hogy el tudják tüntetni a holttesteket. Szörnyűségnek nevezte, hogy 18-20 éves orosz gyerekeket küldtek Ukrajnába meghalni.

„Én vagyok az ország elnöke, nem szabad félnem, a családjainkat, a szeretteinket, az otthonainkat féltem, hogy az országunk nem létezik többé, hogy nem lesz következő generáció”

– fogalmazott.

Forrás: titkokszigete.hu

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …