Aki 1980 előtt született, annak ezt kötelező végigolvasni – NAGYON IGAZ ezt csak ők fogják érteni!

Spread the love

Nyomjon egy lájkot az, akinek ismerős a látvány! Hát nekem bizony az! Igaz én ízig – vérig városi kislány voltam, addig amíg nem kerültem nyaranta aztán mivel annyira megszerettem minden szünetben a dédszüleimhez. Ott aztán sokat tanult az ember. Eleinte nem voltam oda a sok munkáért, mert ott aztán nem volt olyan, hogy unatkozol… Mindent kellett csinálni etetni, terelni, fejni, kapálni, ha épp szüretkor voltunk ott akkor szüretelni, de aztán úgy megszerettem, hogy már hiányzott is.. Azért az 1,5 – ös uht bolti tej és a frissen fejt tehéntej között valljuk be van “némi” különbség… Ti még emlékeztek azokra az időkre?

[ ]

TEJIVÓK RÉGEN

A tejivó név hallatán egyesekben nosztalgia ébredhet a letűnt idők régi boltjai iránt. A rendszerváltás előtt ugyanis suli után, vagy éppen a szabadnapokon sokan ugrottak be a tejivókba, hogy ott, helyben kortyolják el az üvegkancsóból adagolt tejeskávét s hozzá édes-mazsolás molnárkát egyenek.

A nap itala az ISKOLATEJ. Édeskés, tejből készült tej volt, 1,30.- ért.. Az idők folyamán többféle csomagolásban létezett, de szerettük.

 

About admin

Check Also

Sokkoló felvételek: Az A4-es autópályát elöntötte az áradás – Nézd meg a drámai pillanatokat!

Spread the love Súlyos áradások az A4-es autópályán Ausztriában: forgalom megbénulva Az ausztriai A4-es autópályát …