Az orosz katonák az ukránoktól koldulnak élelmet

Spread the love

Orosz légicsapásban lerombolt híd alatt kialakított átkelőn próbálnak átjutni az Irpiny folyón a Kijev közelében lévő Irpinyből menekülő emberek 2022. március 5-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.MTI/AP/Vadim Ghirda

Az orosz-ukrán háború kitörése óta tizenegy nap telt el, és bizony a közvélemény nagy része arra gondolt, hogy Oroszország elrettentő hadereje pillanatok alatt fel fogja morzsolni az ukrán erőket. Nem így történt, Ukrajna hősiesen védekezik, és a háború eszkalálódni látszik, ami leginkább az oroszok erejét roppantotta meg.

Néhány napja tudjuk, hogy az oroszok közel hatvan kilométeres hadereje Kijev irányába nyomul. De ez a haderő nem hogy nem érte el az ukrán fővárost, hanem éppen vesztegel valahol. Az orosz katonákat háromnapi élelemmel engedték útnak, így érthető, hogy a haditápból kifogyott alakulatok már élelemért kuncsorognak a helyi parasztoknál.

 

Az orosz hadsereg bár tagadja, komoly áldozatokat szenvedett már el eddig is, miközben komoly eredményeket nem tudott elérni. Egyetlen, stratégiailag fontos várost, Herszont foglalta el, miközben közel tízezer embert veszített – az ukrán hírforrások szerint.

Arról is több riport jelent már meg, hogy az orosz tankok az úton elakadva várják a további parancsot, miközben a hadműveletre szánt üzemanyag is vészesen fogy.

Oroszországot a nemzetközi szankciók is bénítják, képtelenségnek tűnik Vlagyimir Putyin alapterve, hogy a pillanatok alatt móresre tanítja az ukránokat. Mint egy háborúban általában lenni szokott, a hazájukat védő emberek erejét megsokszorozza az a tény, hogy az életükért, a demokráciájukért küzdenek.

Nehéz helyzetben az oroszok. Az eddigi kapkodásuk, és az elért eredményeik, meg a vélhető veszteségeik is azt mutatják, ez sokkal veszélyesebb vállalkozás, mint az történt Szíriában és Afganisztánban is. Ahogy az ukránok egy közlekedési táblán mutatták meg. Minden út Hágába vezet.

(DailyMail)

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …