Sun. Sep 24th, 2023
Spread the love

Súlyos égési sérüléseibe halt bele egy férfi. A katasztrófavédelem fontos szabályra hívja fel a figyelmet a szörnyűség kapcsán.

Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egységeket szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt. A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet. A tűz keletkezésének pontos körülményeit még vizsgálják. Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egyébként egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

 

By admin