DURVUL A KINDER-CSOKI-BOTRÁNY: MÁR TÖBB MINT 100 GYEREK MEGBETEGEDETT – ITT vannak a döbbenetes részletek:

Spread the love

Egyre több országba kerül a szalmonellás csokikból.

A Kinder tojásokat is gyártó Ferrero számára nem is jöhetett volna rosszabbkor egy ilyen botrány. Kevéssel Húsvét előtt a nemzetközi sajtó azzal van tele, hogy egyre több országba jutott az általuk gyártott szalmonellagyanús csokoládékból. Ráadásul a legfrissebb információk arról szólnak, hogy már száznál is több gyermek betegedett meg a fertőzött csokik fogyasztása után.

Hivatalosan eddig 105 esetet erőpsítettek meg a hatóságok, és további 29 gyanús esetet vizsgálnak még. Megbetegedéseket eddig Németországból, Svédországból, Írországból, Luxemburgból, Belgiumból, Hollandiából, Norvégiából és Nagy-Britanniából jelentettek.

Az már szintén biztosra vehető, hogy Magyarországra is került a problémás termékekből, de idehaza eddig egyetlen ezzel összefüggésbe hozott megbetegedést sem igazoltak.

Az uniós hatóságok további részleteket is elárultak. Többek közt tudni lehet, hogy az érintett beteg gyermekek túlnyomó többsége tíz év alatti. A hatóságokat is meglepte, hogy sokan közülük súlyos tünetekkel kerültek kórházba, jópáran véres hasmenéstől szenvednek. Ezen kívül már azt is sikerült kideríteni, hogy az összes szalmonellával fertőzött termék ugyanabban a belga gyárban készült – írja a svájci Blick.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
Kinder Surprise Maxi 100g,
Kinder Mix 198g,
Kinder Maxi Mix 133g,
Kinder Mini Eggs 250g,
Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához (elérhetőség: https://www.ferrero.hu/ferrero-care/)

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Verekednek a Dubai sejkek Zalatnay Saroltáért… mindenki őt akarja Dubaiban

Spread the love Aligha gondolná a legtöbb ember, hogy 40–50 évvel ezelőtt is micsoda szabados …