FIGYELEM! Csak az oltottak védettségi igazolványa érvényes mától – ÍME a részletek:

Spread the love

Május elseje után elveszítik okmányaik érvényességét azok az oltatlanok, akik fertőzésen való átesettségükkel szerezték meg a védettségi igazolásukat. A védettségi igazolvány elnevezése oltási igazolványra változik, írja a Népszava.

Május elseje után elveszítik okmányaik érvényességét azok az oltatlanok, akik fertőzésen való átesettségükkel szerezték meg a védettségi igazolásukat. Vasárnaptól már csak oltással lesz érvényes az eddigi védettségi igazolvány AMELYNEK AZ ELNEVEZÉSE IS OLTÁSI IGAZOLVÁNYRA VÁLTOZIK.

Az oltási igazolványok a második oltást követő hat hónapig lesznek érvényesek, véglegessé pedig csak a harmadik oltás beadása után válhatnak. A jelenleg kiadott igazolványokat nem kell kicserélni. Az érvényességüket elektronikusan rögzítik az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Térben (EESZT), ahonnan azt az igazolványon lévő QR-kóddal lehet lekérdezni.

Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, annak az igazolvány ettől számítva hat hónapig marad érvényes. Az egydózisú Janssen vakcinával oltottak esetében 6 hónapon belül kell felvenni a megerősítő második oltást ahhoz, hogy az igazolvány érvényes maradjon. A 18 éven aluliaknál az egydózisú oltóanyag esetén egy, a kétdózisú oltóanyag esetén két oltás elegendő lesz a korlátlan érvényességhez.

Miután 2022. március 7-étől gyakorlatilag az összes védelmi intézkedést eltörölték, többnyire megszűnt a védettségi igazolvány bemutatására vonatkozó kötelezettség is. Jelenleg a védettségi igazolványhoz nem kapcsolódik semmilyen többletjogosultság, ez változhat, ha a járvány egy új hullámmal tér vissza, írja a lap.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …