Tue. Sep 26th, 2023
Spread the love

Évek óta bujkál egy jogerős, végrehajtható börtönbüntetés elől Soros György, akit bűnszervezetben elkövetett pénzügyi csalás miatt jogerősen és végrehajthatóan másodfokon is elítélt a párizsi fellebbviteli bíróság. Aztán még két bírói fórum is helybenhagyta az ítéletet! Már régen be kellett volna vonulnia a börtönbe, érthetetlen, hogy az érvényes és jogerős bírósági ítélet ellenére miért nem adnak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, miért nem tartóztatják le, ha mondjuk, Franciaország közvetlen közelében, Brüsszelben próbálja éppen a maga kedvére manipulálni a befolyása alatt álló politikusokat.

Soros György még 1989-ben manipulált és csalt a francia Btk.-ba ütköző módon a Société Générale nevű francia pénzügyi óriáscég részvényeivel. Ezért ítélte négy(!) bíróság is egybehangzóan végrehajtható börtönbüntetésre. Egy maffiamódszerekkel működő bűnszervezetet irányított, a francia ügyészség a nyomozás során 11 gyanúsítottat hallgatott ki, őt is beleértve. Soros minden törvénytelen eszközt megragadott, hogy lassítsa a nyomozást. Kapcsolatai révén elérte, hogy a pénzügyi manipulációkról és csalásokról 6 (!) hosszú évig ne adjanak ki adatokat a svájci bankok.

Ügyvédek tucatjai húzták-halogatták az eljárást. Az első tárgyalásra így csak 13 (!) év múltán, 2002. november 7-én kerülhetett sor, Soros ekkor végre odakerült a vádlottak padjára. Bűntársa volt a hírhedt libanoni maffiózó, Samir Traboulsi, akit már korábban is börtönbüntetésre ítéltek tőzsdei csalások miatt. Amikor kijött a börtönből, Soros oldalán ott folytatta, ahol abbahagyta. Ebben az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt bűnös spekulációk révén gazdát, Soros mintegy 2,07 milliárd eurót mozgatott meg, és a végén minimum 2 millió 400 ezer eurót zsebelt be, minden lehető jogszabályt csalárd módon megszegve. Különös haláleset az eljárás kellős közepén: A nyomozás során az is kiderült, hogy a szocialista francia elnök, Francois Mitterand közvetlen környezete segítette Soros György csaló tranzakcióit. A szocialista párt több prominense is belekeveredett az ügybe – például Pierre Bérégovoy, François Mitterrand pénzügyminisztere, illetve miniszterelnöke.

Sokat elmond Sorosék maffiamódszereiről, hogy Bérégovoy az eljárás kellős közepén váratlanul és „tisztázatlan körülmények között” meghalt. Állítólag öngyilkos lett, ahogy az bizonyos politikai bűnügyi filmekben gyakorta megesik. Sok évvel később Eric Raynau újságíró, aki személyesen is ismerte a volt miniszterelnököt, azt állította 2008-ban megjelent könyvében, hogy Bérégovoy-t meggyilkolták. Szép kis kompánia. Soros György bűnössége nem lehetett kétséges a bírósági eljárásban, egyértelműen ő állt a pénzügyi maffia élén. Jellemző, hogy egyes bűntársait köztársasági elnöki kegyelemmel mentette ki mellőle a vádlottak padjáról Francois Mitterand. Például a Sorosnak súgó, a pénzügyi, tőzsdei csalásokhoz ötletet adó George Pebereau-t, a szocialista elnök régi seftes haverját. A párizsi bíróság végül kétséget kizáróan bűnösnek találta és 2 éves végrehajtható börtönbüntetésre ítélte, valamint 2,9 millió euró büntetés megfizetésére kötelezte Soros Györgyöt. Hiába fellebbezett, a párizsi fellebbviteli bíróság is egyértelműen megerősítette az ítéletet, amely így jogerőssé vált. A milliárdosnak azonnal börtönbe kellett volna vonulnia! Lényegében bujkálni kezdett az igazságszolgáltatás elől. Soros ügyvédei még ekkor sem adták fel, a francia semmítőszékhez fordultak. Hiába! 2006. június 14-én már harmadfokon is helybenhagyták az elsőfokú ítéletet. Rá nem vonatkoznak a törvények? Csak az a kérdés, hogy azután miért nem adtak ki nyomban nemzetközi elfogatóparancsot a spekuláns és immár jogerősen elítélt bűnöző ellen? Merthogy a francia hatóságok úgy tettek, mintha nem is született volna meg egy immár végrehajtható ítélet!

Mindenféle jogszabályt megszegve nem adták ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot! Ezt is el tudta intézni.
Soros – miközben siránkozott, hogy „ez az ítélet ajándék amerikai ellenségeinek – ügyvédei révén próbálta menteni a menthetőt és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult. De hiába! 2011-ben még Strasbourgban is kimondták egyértelmű bűnösségét!
Az Európai Unió legfelsőbb testülete ítéletében leszögezte, hogy Soros György egyértelműen bűnös eszközökkel manipuláló tőzsdei csaló. Hiába védték a leghíresebb londoni és francia ügyvédek. A magát függetlennek mondó magyar média persze igyekezett elhallgatni vagy kisebbíteni az ügyet, minderről a hazai közvélemény alig hallhatott. A Soros-párti magyar médiamunkások a nagy nemzetközi visszhang ellenére határozottan elfordították a fejüket, nehogy rosszat kelljen írni az esetenként őket pénzelő Sorosról.

By admin