Tue. Sep 26th, 2023
Spread the love

Szerdán az ország délkeleti felén záporokra, zivatarokra lehet számítani. Délután, este az Alföld délkeleti részén (kiemelten Csongrád-Csanád, Békés, JNSZ déli részén) a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő zivatarok rendszerré is fejlődhetnek, melyben helyenként intenzívebb zivatarok kialakulása is valószínű felhőszakadással (rövid idő alatt 20-40 mm csapadékkal), jégesővel, 70 km/h feletti szélrohammal. Az Alföld északi és nyugati részein, a Duna vonalához közel eső dunántúli tájakon inkább beágyazott jelleggel alakulhat ki helyenként zivatar a tartósabb csapadék mellett.

Nagy mennyiségű eső: Főként a középső tájakon, illetve a Dunántúl északkeleti részén a késő esti, éjszakai órákig a csapadékösszeg várhatóan több helyen is meghaladja a 20 mm-t, majd gyengül, illetve északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Beágyazott záporban, zivatarban néhol 40-50 mm körüli csapadékösszeg sem kizárt.

Csütörtökön napközben keleten még labilisabb maradhat a légállapot, de az eső, zápor mellett zivatar csak kisebb eséllyel alakulhat ki.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

By admin