Nem várt fordulat! Ukrajna győzött – Íme a részletek:

Spread the love

Ukrajna nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, fellázadtak a nézők: „Ez csak egy politikai verseny!” – Íme, a győztes dal Valósággal kifakadt az internet népe, miután szombaton kiderült, a papírforma szerint az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Az idei versenyt jelentősen beárnyékolta Putyin inváziója, sokan pedig hatalmasat csalódtak a verseny tisztaságában – és Ön mit gondol? Szavazzon cikkünk végén!

Az ukrán versenyzők a zsűri- és a közönségszavazatok alapján nagy fölénnyel nyertek az Eurovízión: Stefania dalukkal 631 szavazatot zsebeltek be, míg a dobogó második helyét az Egyesült Királyság vívta ki Sam Ryder Spaceman dalával. Utóbbi 466 pontot, míg a harmadik helyet elvivő Spanyolország Chanel SloMo dala 459 pontot kapott.

Zelesznkij boldog, az internet népe lázad

Az ukrán háború árnyékában szimbolikus győzelemként könyvelik el sokan, hogy az ukrán dal győzött az Eurovízión. A Reuters úgy tudja, hogy az ukrán katonák örömmel nézték, ahogy országuk megnyerte a versenyt – és azt mondták, hogy dalversenyen, hanem Putyinnal szemben is győzni fognak – írta a The Guardian.

Az ukrán elnök a győzelem után a Telegramon gratulált a Kalush Orchestrának:

– Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak! – mondta boldogan Volodimir Zelenszkij – „Mindent megteszünk azért, hogy egy napon a jelenleg ostromlott Mariupol kikötővárosban rendezzük meg a versenyt. A Szabad, békés, újjáépített ukrán Mariupolban!”

Kevésbé repesnek az örömtől a Dalfesztivál nézői. Az eredmény kihirdetése után sokan a képernyők előtt kaptak sokkot, az Eurovízió hivatalos Facebook-oldalán pedig hangot is adtak a kommentelők az elégedettlenségüknek.

Ez csak a politikáról szól! Ez az esemény soha nem szólt a zenéről, de most még kevésbé bármilyen előadásról. Hihetetlen. Talán előre Ukrajnának kellene adni a labdarúgó-világbajnokság kupáját! – írta az egyik hozzászóló felháborodva.

– Ez az utolsó év, amikor ezt nézem. Eurovíziós POLITIKAI verseny! – írta egy másik hozzászóló, amit később egy kiegészített véleményével: “A politika NEM tartozik az Eurovízióra. Ennek már semmi köze a zenéhez. Kár, hogy a világ politikai helyzete ennyire befolyásol egy zenei versenyt.

Itt a videó:

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …