TRAGÉDIA! Szomorú hír jött szerda estére: Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után, életének 49. évében elhunyt a sokak által ismert magyar híresség! Hiánya felfoghatatlan és pótolhatatlan:

Spread the love

Hosszan tartó betegség után, életének 49. évében elhunyt M. Tóth Ildikó újságíró, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke. M. Tóth Ildikó mintegy 30 évet töltött a médiában – írja az unideb.hu. A Keleti Főcsatorna Rádiónál hírszerkesztőként-hírolvasóként kezdte pályáját Miskolcon két helyi rádióban is szerkesztette a híreket, majd önálló műsort kapott.
Televíziózott a Magyar Televízió Miskolci Körzeti Szerkesztőségében. 2000-ben Debrecenben folytatta pályáját a Rádió 1 hírszerkesztőjeként, majd vezető hírszerkesztőjeként, közben egy nyíregyházi rádióban (Gold Fm) is dolgozott, a Havaria Press helyi tudósítója volt, és az ingyenes Futár újság szerkesztőjeként a nyomtatott sajtóval is megismerkedett. A Debrecen Televízióban riporterként, majd szerkesztőként, később hírigazgatóként dolgozott.
Az aktív rádiós és televíziós évek után 2013-ban a Debreceni Egyetem egységes kommunikációjának megszervezésére kapott megbízást. Lendületes munkatempója, hatalmas teherbírása nem árulkodott betegségéről, pedig még csak 19 éves volt, amikor Hodgkin-kórt állapítottak meg nála. A viszonylag korai felismerésnek és kezelésnek köszönhetően felgyógyult a limfómából– írja a portál. 2022 januárjában egy vírusfertőzést követően kórházba került, de onnan is belevetette magát az egyetemi kommunikációba. Hatalmas élni akarással, fittyet hányva az egyre súlyosbodó állapotra a kórházi ágyból is napi rendszerességgel egyeztetett a kollégákkal, igyekezett támogatni az egyetemi Sajtóiroda és az egyetemi vezetés mindennapi munkáját. M. Tóth Ildikót a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

About admin

Check Also

Rendkívüli változás állt be Katalin hercegné állapotában

Spread the love Egy királyi szakértő szerint Katalin walesi hercegnő jól halad a megelőző rákkezeléséből …