Meghalt Gál Szabolcs, az ejtőernyős, aki lezuhant

Spread the love

A kórházban életét vesztette Gál Szabolcs főtörzsőrmester, világbajnok ejtőernyős, aki két hete kiképzés közben zuhant le, írja a HVG.

Április 25-én a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, amikor Gál balesetet szenvedett, azóta kórházban kezelték. Gál a szemtanúk szerint kb. 100 km/h sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe. Ha az ernyője nem nyílt volna ki, nem élte volna túl a zuhanást, így is komoly sérüléseket szenvedett, eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje. Azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol több életmentő beavatkozást hajtottak végre a 32 éves ejtőernyősön.

Sokáig a család és az orvosok is bizakodóak voltak, édesapja a Facebookon azt írta: „Az orvosok bíznak a teljes felépülésében, mint mi, a család is!”

A férfit végül mégsem tudták megmenteni, „a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette”

About admin

Check Also

Gyógyíthatatlan beteg Hernádi Judit.. ” semminek semmi értelme már…”

Spread the love A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit évről évre egy megpróbáltatással teli hónap …