A kormány 160 ezer forintot fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására, itt vannak a részletek

Spread the love

A kormány 160 ezer forintot fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására.

A brit kormány vasárnap bejelentette, hogy a második világháború vége óta tapasztalt legnagyobb európai menekültválságra reagálva ezentúl akkor is fogadnak ukrán menekülteket, ha az érkezőknek nincsenek családtagjaik az országban.

A kormány emellett havi 350 fontot (átszámítva 160 ezer forintot) fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására, írja a 444.hu

A Reuters megjegyzi, hogy Boris Johnson igyekezett úgy beállítani Nagy-Britanniát, mint az országot, ami a háború elől menekülők megsegítésére siet, valójában a kormányát azonban sok kritika érte, mivel rendkívül nehézkesen és lassan fogadnak csak menekülteket. Kormánypárti és ellenzéki képviselők is kritizálták már, hogy a kormány elvárná, hogy a menekültek vízumkérelmet adjanak be és biometrikus vizsgálatokon essenek át, mielőtt beléphetnek az országba.

Az új rendszer révén magánszemélyek, jótékonysági szervezetek és vállalkozások is egy kormányzati honlap segítségével ajánlhatnak majd fel szállásokat. A tervek szerint a szolgálatás jövő héten indul.

Az ország lakhatási minisztere, Michael Gove elmondta, hogy az országuk Ukrajna mellett áll ezekben a legsötétebb órákban, és a brit társadalom tudja, hogy annyi embert kell áthozzanak biztonságban, amennyit csak tudnak.

A szobafelajánlóknak igazolniuk kell, hogy az általuk felkínált szállás megfelel bizonyos minimumkritériumoknak, emellett pedig büntetlen előéletünknek kell lenniük.

Az ENSZ menekültügyi szervezetének legutóbbi becslése szerint akár négymillió ember is elmenekülhet Ukrajnából az oroszok által indított háború miatt. Kétmillióan már elhagyták a hazájukat.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …