Elkezdődött?! Megrohamozták a magyarok a benzinkutakat, kannákba viszik a benzint

Spread the love
Már szerdán elfogyott az üzemanyag több hazai benzinkúton, tömött sorokban várakoznak az autósok. Aztán vagy kapnak, vagy nem.
A kis kutaknál nincs benzin a környéken – mondta a Telexnek az örkényi benzinkút vezetője. Az örkényi benzinkútnak ezért be kellett zárnia. Mint a kút munkatársa elmondta: megrohamozták őket, egyszerűen kifogytak. Most várják a tankert, nem tudnak mit tenni.
A lap olvasóinak információi szerint sok helyen elfogytak az üzemanyagok. A Telexnek sikerült elérnie egy vállalkozót, aki egy-egy dabasi és ócsai magánkutat üzemeltet. Azt közölte, hogy két benzinkútjuk van, az egyik teljesen lefogyott, a másik (Ócsán) már csak 5 litert tud fejenként kiadni, hogy az autós még el tudjon menni a következő benzinkútig.
Arra a kérdésre, hogy mi lehet a hiány az oka, az üzemeltető közölte: egyértelműen a maximált ár. A nagykereskedők, így az OMV és a Shell már nem hoz be üzemanyagot, mert nem éri meg nekik, a Mol pedig nem fogja bírni. Szerinte több száz magán benzinkút be fog zárni hétvégén.
A Holtankoljak.hu szerint péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára azoknak a végfelhasználóknak, akik direktben vásárolnak nagykereskedőktől. A benzinkutak továbbra is 480 forintért vásárolhatnak (ha tudnak) benzint és gázolajat.
A benzin ára 46 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig bruttó 77 forinttal változik. Ha nem lennének hatósági árak, akkor a 95-ös átlagára 640, a gázolajé 717 forint lenne.

About admin

Check Also

EZT nem fogod elhinni, pedig igaz – Ő az, aki Korda Györgyöt és Balázs Klárit védi, senkit nem enged a közelükbe

Spread the love Könyvi kutya nem szórakozik, aki közel szeretne jutni a gazdáihoz, az a …