ÉLŐ: Ahogy véget ért az Ukrajnáért tüntetés Budapesten,nem várt dolog történt – Hatalmas a tömeg! Óriási a botrány ami kialakult – ITT vannak a részletek:

Spread the love

Alig ért véget a Parlamentnél az Ukrajna melletti kiállásról szóló demonstráció, a Szabadság téren elkezdődött egy másik, mely Putyint támogatja.

Putyin és Oroszország támogatói kevesebben voltak, mint az Ukrajna mellett demonstrálók. (Ez utóbbiról itt talál képeket) A Szabadság téri emlékművet a Putyin-barát tüntetés előtt valakik kis, ukrán zászlókkal tüzdelték körbe, ezeket később eltüntették és magyar és orosz zászlócskákra cserélték. A tüntetés beszédekkel kezdődött, a szónokok felhozták, hogy a kárpátaljai magyarság védelmében magyar békefenntartókat kellene küldeni Ukrajnába, valamint üdvözölték az oroszok önrendelkezési jogát, és kérték a szónokok, hogy ezt Magyarország is ismerje el. A háborúért az Egyesült Államokat tették felelőssé.

Súlyos, ukránellenes kifejezések is elhangzottak a hangosbemondóból, mint például, hogy az ukránok adtak egy-két költőt a világnak, és ennyi, mire az egybegyűltek “atomot nekik” felkiáltással válaszoltak. Hajrá Magyarország, vesszen Ukrajna, Vesszen Trianon, valamint Kárpátalja, Kárpátalja! Putyin, Putyin! – ezeket a kifejezéseket skandálta a téren lévő csoport.

Az egyik szónok szerint fuldoklanak a nyugati propagandától, ráadásul csak azért, mert kiállnak az oroszok ellen. Szóba jött a pénzügyi háttérhatalom is, amely a szónokok szerint NATOT használja fel, hogy befolyást szerezzen az orosz erőforrások felett. Egyszóval az összes világméretű összeesküvés elméletes toposz elhangzott, amit csak el lehet képzelni. Mint például az egyik beszédben a ballisztikus rakéták becsapódási sebessége, amely a beszélő szerint ‘másodpercenként 3.5 és 7.5 “kilométer” között van’. Tehát ha Ukrajna belép a NATO-ba és ott nukleáris robbanófejeket telepítenek, az mennyire veszélyes az oroszokra… “Fúj Zelenszkij” – kiabálták… Putyint mentegették, hogy a háborút azért indította el, mert kényszerhelyzetbe került, felszólították a világot, hogy vegyék komolyan Oroszországot és az orosz érdekeket…

Eközben az Ukrajna melletti kiállásról és az orosz agresszió elítélésről szóló demonstráció nem messze innen, a Vértanúk terén folytatódott, ukrán és magyar nyelvű beszédekkel, és jóval több résztvevővel.

Részletek, fotók ITT.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …