FIGYELEM! Döntött a kormány! Hatályba lépett AZ ÚJ tb-törvény: ITT a DÁTUM! INNENTŐL kezdve TELJESEN megvonják az egészségügyi ellátást azoktól, akik… – EZ SAJNOS MINDENKIT ÉRINT! FONTOS!!!

Spread the love

Még mindig sokan nem tudják, de már majdnem egy éve így változott meg a TB törvény: Hatályba lépett az új tb-törvény: 2021. július 1-én hatályba lépett az új társadalombiztosítási törvény, amelynek értelmében, akik fél évig nem fizetnek tb-járulékot, azok elveszítik jogosultságukat az egészségügyi ellátásra. Az Orvosi Kamara elnöksége arra kérte ÁderJánost, hogy ne írja alá a tb-törvényt.

Egyetértenek vele, hogy szigorítani kell a járulékfizetést, de aránytalanul szigorúnak tartják a törvénymódosítást. Az új társadalombiztosítási törvény szerinta sürgősségi ellátás kivételévelmegtagadják mindazon személyek egészségügyi ellátását, akik hat hónapig nem fizetnek tb-járulékot. A Pénzügyminisztérium a „potyautasok” kiszűrésévelindokolta a lépést, amely számítások szerint több mint félmillió magyar ember ellátását sodorta veszélybe, köztük azokét, akik egyéni szerződéssel fizetnek járulékot.

Az új tb-törvénnyel egy új járulék is létrejön, a társadalombiztosítási járulék, amely a 10 százalékos nyugdíjjárulék, a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék és a 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulék összeolvadásából jön létre. Fizetni ugyanannyit kell, mint eddig, az új járulék mértéke ugyanis 18,5 százalék. A családi járulékkedvezménytpedig mostantól ebből a 18,5 százalékból kell levonni. Változik anyugdíjasok járulékfizetésére vonatkozó szabályis, a megbízási szerződéssel dolgozó, illetve vállalkozó nyugdíjasoknak szerdától csak a 15 százalékos szja-t kell fizetniük, a 18,5 százalékos járulékot nem. Forrás:index.hu

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …