ITT a nagy bejelentés! A háború miatt döntött az OTP és az alábbi döntést hozta:

Spread the love

Az OTP bejelentette, hogy visszafogja oroszországi tevékenységét, miközben az ukrajnait továbbra is fenntartja, sőt, különféle adományokkal igyekszik segíteni a háborús helyzet enyhítésén.

A bank csütörtökön közzétett közleménye így szól:

“Azon dolgozunk, hogy az ország pénzügyi infrastruktúrája, így a gazdaság egésze működőképes maradjon a háborús körülmények között is. Ukrajnai leánybankunk tevékenységének fenntartása mellett több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársaink és ügyfeleink körében indított több százezer euró értékű humanitárius adománygyűjtéssel, és 160 menekült elszállásolásával, ellátásával járulunk hozzá a válsághelyzet kezeléséhez.

Oroszországi leánybankunk működését teljes mértékben alárendeljük a nemzetközi szankciós előírásoknak.

Fokozatosan leépítjük a vállalati hitelportfóliónkat, nem fektetünk orosz állampapírokba, illetve ezek forgalmazását a teljes nemzetközi OTP Csoportban felfüggesztettük. Az OTP Bank Nyrt. nem nyújt finanszírozást oroszországi leánybankja számára.

Folyamatosan mérlegeljük, hogy szükség van-e további változtatásokra az OTP Csoport oroszországi jelenlétével kapcsolatban. Minden lehetséges döntést számba veszünk, ezek között elemezzük az orosz piac esetleges elhagyásának feltételeit és következményeit is.” – áll az OTP közleményében.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Verekednek a Dubai sejkek Zalatnay Saroltáért… mindenki őt akarja Dubaiban

Spread the love Aligha gondolná a legtöbb ember, hogy 40–50 évvel ezelőtt is micsoda szabados …